Novetats

Benvolguts
En nom del Consell Directiu de l'Agrupament d'Esbarts Dansaires ens plau convocar-vos a l'ASSEMBLEA EXTRAORDINÀRIA de l'Agrupament, pel proper dissabte 1 de desembre de 2018, a les 17h, a la seu de l'Agrupament d'Esbarts Dansaires, carrer València 558, 6è 1a.

El motiu d'aquesta assemblea es valorar el pas d'Associació a Federació (que ja hem comentat en altres ocasions) i, si és el cas, procedir a la constitució de la Federació d'Esbarts Dansaires.

A partir de finals de gener (data per acabar de concretar) hi haurà un nou curs per a mestres de grups infantils d'esbarts.

Pensant amb nens i nenes d'entre 5 a 12 anys, aproximadament, com podem introduir-los en el moviment? en el ritme i la pulsació? A evolucionar d'acord amb els altres balladors? Com els podem ensenyar les diferents parts d'una dansa?

En la presentació del Consell per la República el ball d'homenatge hi va ser present. Davant les màximes autoritats del país, incloent-hi el President Puigdemon i el Conseller Comin, a més del President Torra i el President del Parlament Torrent, la Teresa Agustí, de l'Esbart Ciutat Comtal i l'acordionista Ferran Martínez, de Solistes de la Costa avn interpretar el Ball d'homenatge ideat per en Joan Serra i en Jaume Arnella.

Nova etapa a l'esbart Rocasagna, nova Junta.

Aquest és un taller pensat per donar eines als directors i directores de grups d'esbarts. Lògicament en un matí no podrem aprofundir ni en la tècnica ni en els aspectes que la sustenten, però sí que creiem que podrem donar unes orientacions sobre els passos de dansa tradicional catalana, sobretot mirant-los des de tres perspectives: la naturalitat, la salut i la presència escènica.

De l’11 d’octubre al 30 de novembre, al Sant Andreu Teatre s’hi fa per segona vegada la Mostra de Dansa Catalana de Creació.

Volem celebrar unes trobades per demarcacions (Tarragona, Lleida, Girona i Barcelona) amb tots els esbart (de l'Agrupament o que s'hi vulguin afegir). El motiu és poder parlar amb tots els esbarts de quines són les prinicpals dificultats en que es trobem els esbarts i com, des de l'Agrupament, podem donar un cop de mà. També el de copsar les principals demandes a fer a les diferents administracions, doncs l'Agrupament sovint és un interlocutor que pot influir en aquestes administracions.

ÉSDANSA SURT GUARDONAT DELS II PREMIS ANTONI CARNÉ DE L’ASSOCIACIONISME CULTURAL CATALÀ

El dimarts 25 de setembre a 2/4 de 8 del vespre va tenir lloc l’acte de lliurament dels II Premis Antoni Carné de l’Associacionisme Cultural Català al Centre Cultural de Terrassa en què el festival Ésdansa va rebre el premi Previsora General al Projecte de Gran Format.

L'Escola de Dansa del Grup Mediterrània busca nous balls pels alumnes de 4t i 5è. Volen renovar el repertori.

Demanen si sabeu de danses que hagi fet amb nois i noies d'aquestes edats i els en pogueu informar, coneixer-les, treballar-les conjuntament i incorporar-les a les seves actuacions.

Podeu contcatar amb Anna Mayol i Ricart: escoladansa@gmail.com

Jaume Torra, director de l'esbart Laurèdia d'Andorra, ha estat entrevistat a la contraportada de "El Pediódico" en la secció "Gent Corrent" del dia 18 de setembre. Jaume Torra porta 10 anys al davant de l'esbart andorrà. No us perdeu l'entrevista.

Pàgines