Novetats

El Departament d'Acció Exterior i la Unió Europea ha convocat Subvencions de suport a la internacionalització de l'àmbit exterior de la Generalitat de Catalunya per a l'any 2024.

Termini de presentació de sol·licituds: 13 de maig

Entitats beneficiàries: Organitzacions privades sense ànim de lucre

Línies:

1) Activitats de promoció organitzades fora de Catalunya.

2) Esdeveniments internacionals organitzats a Catalunya.

Despeses subvencionables:

Han d'estar compreses entre l'1 d'octubre de 2023 i el 30 de setembre de 2024.

Missatge del Dia Internacional de la Dansa 2024, per Marianela NÚÑEZ

La Festa de Lliurament dels premis Morratxa de la Dansa d'Arrel Tradicional volem que sigui, principalment, una FESTA.

Una Festa als valors dels esbarts, una Festa a la seva fortalesa, a la seva continuitat en temps favorables o no tant favorables, a la seva inplicació en la Cultura Popular i el seu arrelament en el territori.

Són subvencions per donar suport a la producció de nous espectacles d'arrel tradicional i a l'organització d'exposicions relacionades amb la cultura popular i tradicional catalana. La tipologia de les activitats objecte de subvenció són les següents:

L'objecte d'aquestes subvencions és donar suport a activitats formatives i de documentació en les modalitats següents:
a) Activitats formatives vinculades al coneixement o aprofundiment de matèries o temàtiques de cultura popular i tradicional de Catalunya.
La Generalitat acaba d'obrir la convocatòria per a sol·licitar subvencions a projectes de distribució internacional de produccions d'empreses i entitats del sector de les arts escèniques.

A l’assemblea del passat 23 de març va ser elegida la nova Junta Directiva de l’Agrupament d’Esbarts Dansaires, formada per:

El 13 de març ens ha deixat en Joan Abella Soria. Jo he estimat la dansa gràcies a ell. Persona afable, treballadora... En fi, el que podriem dir una persona com cal. Jo mai l'he conegut ni enfadat ni alçant la veu. Molt lligat a la dansa catalana, junt amb la seva dona Carme Isart traspasada fa 3 anys, va ser membre de diferents esbarts. Va començar a ballar als Lluïsos, de Sant Andreu. També a l'Esbart Mare Nostrum, Esbart Maragall, Esbart Dansaire de Granollers... També va ser membre de l'Agrupament d'Esbarts Dansaires, President de les Jif i membre d'Adifolk.

Com sabeu la Federació Agrupament d'Esbarts Dansaires forma part, amb la resta de federacions de Cultura Popular, de l'Ens de l'Associacionisme Cultural Català. 

Tant la Diputació de Lleida (fins el 18 de març)  com la de Barcelona (fins el 5 d'abril) i la Direcció General de Cultura Popular (fins el 21 de març) han obert línies de subvenció que ens afecten.

Els els documents adjunts trobareu tota la informació.

Pàgines

Imatge aleatòria