Novetats

Estimats amics de l’Agrupament d’Esbarts Dansaires,

Us informem de la primera edició del festival de dansa folklòrica europea “FOLKAND, Andorra Folk Festival 2019”, esdeveniment que vol ser un referent de la cultura tradicional d’arreu al Pirineu Oriental.

La 22a Fira Mediterrània de Manresa se celebrarà del 10 al 13 d'octubre de 2019

 

Obrim convocatòria artística

Presentació de propostes artístiques fins dilluns 4 de març a les 15h

 

Pots enviar la teva proposta aquí

De la mateixa manera que vam fer un acte als presos tancats a Lledoners, tenim intenció, des de l'Agrupament d'Esbarts, d'organitzar un acte en suport a la Carme Forcadell a Mas Enric el 12 de gener i a la Dolors Bassa el 23 de gener. En concret l'acte amb solidaritat amb la Dolors Bassa no sabem si es podrà fer davant de la presó de Puig de les Basses o es farà a Torroella de Montgrí, poble natal de la Dolors. El 23 de gener farà un any que és a la presó, però pot ser que ja l'hagin traslladada a Madrid.

En la darrera assemblea Extraordinària es va aprovar fer el pas d'Associació Agrupament d'Esbarts Dansaires a Federació d'Esbarts Dansaires.
Com es va explicar en aquesta assemblea, el pas no es pot fer directament. Primer s'ha de crear la Federació d'Esbarts Dansaires. Segon: traspassar tot el patrimoni de l'Associació Agrupament d'Esbarts Dansaires a la Federació d'Esbarts Dansaires i, tercer, dissoldre l'Associació Agrupament d'Esbarts Dansaires.
L'acte de constitució de la Federació està previst per a finals del primer trimestre de 2019.

La dansa tradicional, la dansa popular es caracteritza per transmetre el sentiments i les vivències del poble, de la gent.

Us proposem un nou taller per aprendre nou repertori que puguem incorporar a les nostres ballades.
En aquesta ocasió ens ensenyaran les danses companys de la Federació d'Esbart del Rosselló.
Ells mateixos han triat les danses que ens ensenyaran. Són danses representatives del Rosselló, i s'allunyen lleugerament de les versions més o menys adaptades o coreografiades que sovint interpretem els esbart de la "Catalunya Sud".

El dia 30 de desembre, a les 12h, davant la presó de Lledoners.
Ballarem pels presos, ballarem per ser lliures
Ballarem:

Recordatori:

El dia 20 de desembre acaba al plaç per inscriure's a l'Aplec Internacional d'ADILFOLK a Copenhaguen que tindrà lloc els dies 26, 27 i 28 d'abril de 2019, en el marc del "Kulturfestival 48 Timer".

Omple el formulari online, aquí.

Bases participació grups.

El passat 15 de desembre es lliuraren els premis Capital de la Sardana. Entre els premiats persones i entitats ben relacionades amb el esbarts.

Cal destacar la medalla al mèrit sardanista, a la dansa i a la música atorgada al conselle Lluís Puig.

L'Esbart Català de Dansaires va estar premiat en l’apartat de Divulgació Musical, per l'edició de la col·lecció Música i Músics de l’Esbart Català de Dansaires, amb la publicació anual d’un disc amb danses del seu arxiu musical.

En l'Assemblea Extraordinària celebrada el dissabte 1 de desembre es va aprovar que l'Agrupament passi a ser una Federació. Tal i com vam explicar, però, no es pot fer un canvi d'aquesta naturalesa. Cal crear una Federació, que l'associació cedeixi tot el seu patrimoni a la Federació i, finalment, cal disoldre l'associació. Aquest procès demana que tots els esbarts que vulguin formar part d'aquesta federació han d'aprovar, a les seves respectives assemblees generals, que el seu esbart es vol unir a la FEDERACIÖ D'ESBARTS DANSAIRES.

Pàgines